Slide background

100% Retail & Fashion

19 - 20 Października 2017

Do konferencji pozostało jeszcze

19 - 20 Października 2017, Grand Hotel Sopot

Subskrybuj nasz newsletter

Jedyny w Polsce convent marketingowy dla marek odzieżowych

// Dla kogo?

Dla tych początkujących i działających na rynku od lat, zainteresowanych modą lub nowymi technologiami wykorzystywanymi w markach odzieżowych. Dla wszystkich, których łączy tematyka związana z rozwojem marki fashion. Dla tych, którzy chcą tworzyć nowe marki, lub stawiają swoje pierwsze kroki w tym kierunku. Dla właścicieli sklepów,  brand managerów, marketingowców, osób odpowiedzialnych za PR oraz kompleksowy rozwój brandu. Przede wszystkim – dla osób czujących potrzebę nieustannego rozwoju i nauki od najlepszych z branży.

 

O czym?

O marketingu, mediach społecznościowych, e-commerce, modzie, trendach i stylizacji, a nawet monitoringu mediów i aranżowaniu witryn. 100% retail & fashion to kompleksowa wiedza na temat tworzenia i prowadzenia marek odzieżowych potwierdzona praktyką firm o sukcesie na europejską skalę: Sinsay, Reserved, Simple, Diverse, Gino Rossi i wiele, wiele innych. Przyjdź i osobiście poznaj twórców kultowych marek odzieżowych! Ucz się od najlepszych z branży!

 

23
Prelegentów

z branży odzieży, obuwia i bielizny, specjalistów od zarządzania marką. Doświadczeni menedżerowie i eksperci. Najlepsze case study z rynku!

16
Godzin

wykładów, prelekcji, spotkań i rozmów podczas 2 dni spędzonych w Sopocie.

2
Godziny

sesji networkingowych. I więcej podczas przerw kawowych oraz afterparty.

1
After Party

wieczorem na plaży. Dla wszystkich!

 

// Aktualności

 

IV edycja – relacja

13 11 2017
IV edycja za nami – dziękujemy za wspólnie spędzony czas! Cieszy nas, że mieliśmy okazję się poznać i wymieniać wiedzą w tak przyjaznej atmosferze. Wróciliśmy pełni inspiracji i energii na CZYTAJ DALEJ

Podróżuj z mytaxi!

06 10 2017
Jednym z naszych partnerów tegorocznej edycji jest aplikacja mytaxi, która pomoże dotrzeć na czas wszystkim uczestnikom konferencji 100% Retail&Fashion. Korzystając z mytaxi, dla kursów z opcją “Płać Przez Aplikację” otrzymasz CZYTAJ DALEJ

Nowi prelegenci dołączają do wydarzenia

26 09 2017
Konferencja zbliża się wielkimi krokami, dlatego czas zaprezentować ostatnich prelegentów, którzy dołączyli do naszego wydarzenia. Swoim doświadczeniem podzielą się fachowcy, działający w branży mody i technologii od lat. Oto oni: CZYTAJ DALEJ

Baza hotelowa dla uczestników

24 08 2017
Dla wszystkich osób biorących udział w konferencji, przygotowaliśmy zbiór hoteli, które prezentują specjalną dla nich ofertę. W linku poniżej znajdziecie najważniejsze informacje, które pozwolą wybrać najbardziej dogodny hotel. Aby skorzystać CZYTAJ DALEJ

 // Program IV Edycji

9.30-10.00
30 min.
Firma/marka: Instytut Prawa Mody
Temat: Lepiej zapobiegać, niż leczyć-5 rozwiązań prawnych, które ułatwią życie marce modowej
10.00-10.30
30 min.
Firma/marka: KHAKI/Orsay
Temat: Trwałe relacje z mediami sposobem na skuteczny PR marki odzieżowej
10.30-12.00
90 min.
Firma/marka: MUTO Slow Coaching
Temat: SESJA NETWORKINGOWA
12.00-12.15
15 min.
Firma/marka:
Temat: Przerwa Kawowa
12.15-12.45
30 min.
Firma/marka: FWC
Temat: Dlaczego omnichanel boli i dlaczego mimo to, trzeba go wdrożyć
12.45-13.15
30 min.
Firma/marka: BIZUU
Temat: Nowe linie produktowe w marce - komunikacja i strategia rozwoju
13.15-13.45
30 min.
Firma/marka: Exponea
Temat: Dlaczego większość modowych e-commerce jest warte ZERO (i jak temu zapobiec)
13.45-14.30
45 min.
Firma/marka:
Temat: Przerwa obiadowa
14.30-15.00
30 min.
Firma/marka: Lettly
Temat: Wykorzystaj potęgę Instagrama - jak współpracować z Influencerami i sprzedawać więcej.
15.00-15.30
30 min.
Firma/marka: Moxie agencja kreatywna
Temat: Stabilna strategia komunikacji w świecie ciągłych zmian
15.30-16.30
60 min.
Firma/marka: Zień
Temat: Jak osiągnąć sukces w branży mody - panel dyskusyjny
16.30-16.45
15 min.
Firma/marka:
Temat: Zakończenie pierwszego dnia
10.00-10.30
30 min.
Firma/marka: Buczyński
Temat: Customizacja - indywidualne podejście do mody męskiej
10.30-11.00
30 min.
Firma/marka: Real line
Temat: Technologia 3D a projektowanie manekinów
11.00-11.30
30 min.
Firma/marka: Gabriella.pl / 2ClickShop
Temat: Case Study e-commerce B2B i B2C na przykładzie sukcesu Gabriella.pl
11.30-12.00
30 min.
Firma/marka: Fashion 50+
Temat: 50plus - ważni i pomijani odbiorcy. O kwestii ageizmu w branży modowej
12.00-12.15
15 min.
Firma/marka:
Temat: Przerwa kawowa
12.15-12.45
30 min.
Firma/marka: Rilke Philosophy
Temat: Naturalność i realizm - wizerunek kobiet w kampaniach reklamowych
12.45-13.15
30 min.
Firma/marka: Datawise
Temat: Dane behawioralne w retail: co o klientach, sklepach oraz centrach handlowych wie operator telefonii komórkowej?
13.15-13.45
30 min.
Firma/marka: Akademia VM
Temat: Best practices w ekspozycji mody męskiej
13.45-14.15
30 min.
Firma/marka: iine Card Japan Inc.
Temat: Get it ALL- Jak, dzięki aplikacji mobilnej, przekształcić czytelnika prasy kolorowej w aktywnego i lojalnego klienta e-commerce
14.15-14.45
30 min.
Firma/marka:
Temat: Przerwa obiadowa
14.45-15.15
30 min.
Firma/marka: Deni Cler Milano
Temat: Sukces w e-commerce? Analiza danych - czyli jak wyciągać wnioski z liczb i przekładać je na działania marketingowe
15.15-15.45
30 min.
Firma/marka: ShopTrotter
Temat: Komu potrzebna fizyczna lokalizacja? Doświadczanie mody i inne błahostki
15.45-16.15
30 min.
Firma/marka: Allani/Domodi
Temat: Content marketing - jak tworzyć i skutecznie mierzyć działania contentowe
16.15-17:00
45 min.
Firma/marka:
Temat: Zakończenie dnia drugiego

 

 

 

// Prelegenci IV edycji

Maciej Zień

Zień
Czytaj dalej

Rilla Pawlaczyk

Rilke Philosophy
Czytaj dalej

Cezary Kożon

Fast White Cat
Czytaj dalej

Paulina Grajek

KHAKI/Orsay
Czytaj dalej

Hanna Wojtaszek

BIZUU
Czytaj dalej

Arieta Prusak

MOXIE agencja kreatywna
Czytaj dalej

Jadwiga Janik

Deni Cler Milano
Czytaj dalej

Maria Eriksson

Maria Eriksson Studio
Czytaj dalej

Małgorzata Milewska-Malinowska

Real line
Czytaj dalej

Agnieszka Pliszka

Real line
Czytaj dalej

Magdalena Korol

Instytut Prawa Mody
Czytaj dalej

Jakub Orłowski

Lettly
Czytaj dalej

 

Zuza Śleszyńska

Lettly
Czytaj dalej

Jadwiga Janik-

Fashion50+
Czytaj dalej

Maciej Synoradzki

2ClickShop
Czytaj dalej

Bogumiła Sobiczewska

ShopTrotter
Czytaj dalej

Dominika Gdyczyńska

Allani
Czytaj dalej

Izabela Rams

Domodi
Czytaj dalej

Peter Irikovsky

Exponea
Czytaj dalej

Joanna Turlejska

Akademia VM
Czytaj dalej

Agata Pierzchała

MUTO Slow Coaching
Czytaj dalej

Piotr Ciepielewski

Buczyński
Czytaj dalej

Jakub Ślusarczyk

iine Card Japan Inc.
Czytaj dalej

Sebastian Krajda

Gabriella.pl
Czytaj dalej

Karol Sawicki

Datawise
Czytaj dalej

Chcesz zostać prelegentem

Napisz do nas!
Czytaj dalej

// Cennik

ZAPISY

// 1 dzień

799 zł

  • Możesz wybrać jeden z dwóch dni konferencji
  • Przy zakupie koniecznie podaj wybrany przez Ciebie dzień wydarzenia
Zapisz się

// 2 dni (do 30 września 2017)

1199 zł

  • Bierzesz udział w dwóch dniach konferencji Retail & Fashion
Zapisz się

// 2 dni (od 1  października 2017)

1299 zł

  • LAST CALL
  • Bierzesz udział w dwóch dniach konferencji Retail & Fashion
Zapisz się

 

Kupujesz więcej niż dwa bilety? Skontaktuj się z nami, mamy dla Ciebie zniżkę!

// Galeria

 

// Opinie

 

Konferencja „100% retail & fashion” to jedno z ważniejszych wydarzeń marketingowych w roku. Szczególnie dla marketera z branży odzieżowej. Świetnie dobrana tematyka, ciekawi prelegenci i interesujące wystąpienia. Bez „bicia biany”, konkretnie i na temat. Możliwość poznania najlepszych case`ów z rynku, strategii i kampanii wiodących marek oraz ludzi „z branży”- co daje możliwość naprawdę ciekawego networkingu.

Parafrazując nieco modę, ta konferencja to marketingowy „TOTAL LOOK”.

Koniecznie trzeba wpisać „100 retail & fashion” do swojego marketingowego kalendarza.

I do tego Sopot… Efektywnie i stylowo

Tomasz Gardziewicz

Dyrektor marketingu marki Simple

100% retail to konferencja zorganizowana przez specjalistów dla specjalistów. Trafna selekcja prelegentów zapewniła nie tylko sporą dawkę niedostępnego gdzie indziej modowego know-how, ale też przyciągnęła odpowiednią publikę, co przełożyło się na owocne rozmowy w kuluarach. Na pewno odwiedzę kolejną edycję. Polecam, Małgorzata Popinigis.

Małgorzata Popinigis

Image addicted art director and photographer

Bardzo ciekawa inicjatywa. Zagadnienia z obszaru biznesu oraz mody przedstawione ciekawe i inspirująco. Warto skonfrontować swój punkt widzenia z innymi osobami z branży – ta konferencja daje taką możliwość. Gratuluję organizatorkom pomysłu i trzymam kciuki za kolejne edycje. Ciekawa jestem przyszłego programu i chętnie ponownie wezmę udział.

Karolina Tomczyk

Marketing Manager Medicine

Cenna wymiana doświadczeń nie tylko dużych, znanych marek, ale także tych młodych, które również odnoszą wielkie sukcesy.

To ważne i potrzebne podsumowanie sytuacji oraz aktualnych trendów w branży retail & fashion na polskim rynku.

Do tego chyba jedyna konferencja, po której można kontynuować inspirujące rozmowy o modzie, spacerując po plaży…

Anna Gorczyńska

Anna Gorczyńska

Communication & PR Coordinator marki Orsay

Pozytywnie zaskoczyło mnie podejście organizatorów do planowania wydarzenia. Wybrano szerokie spektrum tematów, co gwarantowało że każdy mógł znaleźć coś dla siebie i poszerzyć swoją wiedzę, a po zakończeniu konferencji, zainspirować się i wdrażać najciekawsze elementy poszczególnych prezentacji w swoje własne działania.

Dodatkowo – 100% Retail & Fashion jest miejscem, w którym udało się zebrać specjalistów z różnych dziedzin i zachęcić ich do wymiany doświadczeń – czy to podczas sesji networkingowej, czy rozmów w kuluarach.

Ja z inspiracji zebranych podczas 100% Retail & Fashion 2015 korzystam do dziś!

Joanna Frota Kurkowska

Fotografka i new media specialist

100% Retail and Fashion to wspaniała inicjatywa, dzięki której ludzie z całej branży mogą się poznać i wymienić doświadczeniami. Zakres poruszanych tematów jest adekwatny i interesujący zarówno dla małych jak i sieciowych
marek. Organizatorzy na miejsce konferencji wybrali Sopot, a to jak wiadomo dobry wybór dla social networkingu

Marta Ożóg-Orzegowska

Marketing Manager marki Sinsay

Udział w konferencji 100% Retail & Fashion, to przede wszystkim nieprzeceniona okazja do nawiązania wartościowych kontaktów i wymiany doświadczeń. Każda edycja to mnóstwo inspiracji, pomysłów, gotowych koncepcji i rozwiązań. Profesjonalne, merytoryczne, a jednocześnie interesujące prelekcje spowodowały, że to pierwsza i jedyna fachowa konferencja dla branży fashion w Polsce.

Justyna Kowalik

Chief Marketing Officer marki Quiosque

// Kontakt

 

 

Arieta Prusak

e-mail: a.prusak@retailandfashion.pl

tel.: +48 881 648 549

Patrycja Chrulska

e-mail: p.chrulska@retailandfashion.pl

tel.: +48 730 092 248

// Partnerzy

 

// Patroni medialni